شبكة سيدات مصر | تحيا مصر

العودة  
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم ابتسامات سيدات مصر التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

وصفات المطبخ تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات


ملف تجميد الخضروات بأنواعها

تجميد الخضروات عند تجميد الخضر الطازجة بنجمدها زى الفاكهه فيما عدا ان ثمار الفاكهه يجب ان تكون تامه النضج سليمة غير معطوبة اما فى الخضر فقد وجد انها بتكون

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع omyosef مشاركات 12 المشاهدات 11586  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-20-2010, 12:15 PM   #1
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
تجميد الخضروات بأنواعها qatarya_antP9EUITS.g


تجميد الخضروات


عند
تجميد الخضر الطازجة بنجمدها زى الفاكهه فيما عدا ان ثمار الفاكهه يجب ان تكون تامه النضج سليمة غير معطوبة
اما فى الخضر فقد وجد انها بتكون افضل طعما قبل ان يكتمل نضجها تماما اى فى اول الموسم وخاصه البسلة والفاصوليا الخضراء لان نسبة السكر فى هذه الخضر وهى صغيرة السن تكسبها طعما مستحبا وعندما تصير الثمار كامله النضج يتحول السكر بها الى نشا يفقدها طعمها الحلو ويجعل نسيجها خشن ولونها غير مستحب
تجميد البسلة والفاصوليا الخضراء و الجزر والبطاطس و الكوسة وماشابه من الخضروات
بالنسبة للبسلة
فصصيها واغسليها

تجميد الفاصولياء
اولا تغسل وتقطع اطرافها ثم تقطع اجزاء

تجميد الخضروات بأنواعها beans2wash.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها beansbad.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها beanswash.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها beanscut1.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها beanscut2.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها beanscutup.jpg

تغلى قليلا في ماء وملح

تجميد الخضروات بأنواعها beansblanch.jpg

توضع في ماء مثلج

تجميد الخضروات بأنواعها beansinice.jpg

تصفى ثم توضع في اكياس

تجميد الخضروات بأنواعها beansziploc.jpg

وتوضع في الفريزر

تجميد الخضروات بأنواعها beanfrozenvac.jpg

تفريز الذره

تقشر وتغسل ثم تسلق

تجميد الخضروات بأنواعها corn - single

تجميد الخضروات بأنواعها corn in husks.jp

تجميد الخضروات بأنواعها corn pots ready.

تجميد الخضروات بأنواعها corn husked.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها corn in ice wa

لما تبرد استخدمي سكين واكشطي الذره

تجميد الخضروات بأنواعها corn cob cut.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها corn, kernels cu

تجميد الخضروات بأنواعها corn cut in bo

تجميد الخضروات بأنواعها corn, cut kernel

ثم ضعيها في اكياس وفي الفريزر

تجميد الخضروات بأنواعها corn in bag 2.

تجميد الخضروات بأنواعها corn in freezer.

وممكن تجمديه بدون كشط


تجميد الخضروات بأنواعها corncobvac.jpg

تجميد الخضروات بأنواعها corncobzip.jpg


lgt j[ld] hgoqv,hj fHk,huih

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:15 PM   #2
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
الباميه يغعل بها مثل الفاصوليا بالضبط

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


الكوسه والبذنجان الاسود

تغسل وتقطع وتغلى ثم تبرد وتصفى وتحفظ او تقلى وتصفى ثم تحفظ


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:18 PM   #3
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
مشاركه من whiet angel

اولا نقطف الملوخييه ونغسلها كويس
وبعدين نوضع ماء مغلى على النار ونحط جواها معلقه سكر ومعلقه ملح ونسقط الملوخيه فيها حوالى 3 دقائق

ثم تصفى وفورا (وده اهم نقطه والى بتخلى الملوخيه تفضل خضراء) نحط عليها فورا ماء ساقع او ماء بتلج
ونسيبها تنشف كويس وبعدين تعبا فى اكياس حسب الكميه وتتشال فى الفريزر
اما نحب نعملها نطلعها وفورا وهى مجمده على الخلاط
مع قليل من الشوربه ولفتين فقط
وبسسسسسسسس
وصدقونى بتبقى خضراء جدا ومخرطه كانك عملاها بالمخرطه :17-98:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:19 PM   #4
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
مشاركه من whiet angel

تجميد ورق العنب
الطريقه الاولي
كميه من ورق العنب منظف من الاعناق وكبشه من الملح ما في مقدار معين فنجان متلا وكميه ماء وخيط لكي نضم ورق العنب
الطريقه
بعد ان ننظف ورق العنب ويلف كما واضح بالصورة ونذوب الملح بالماء ونضع ورق العنب بالاماء المملح لمدة من 4 ايام الي 5 ايام ويرفع بعد ان يصفي ويوضع بالاكياس البلاستيكيه ويوضب بالفريزر اخواتي هاي الطريقه مجربه وانا احفظ الورق بيها وهي مناسبه والورق يبقي محافظ علي اللون الفرش وافقط يوضع بماء ساخن قليلا ويستخدم السبب انو الملح لا يجمد الورق اي يبقي مناسب

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الطريقه التانيه وهي طريقه جدا رائعة وتناسب الاخوات كثيرا وهي كالتالي
ورق عنب معروقه
لتر ماء
ملعقتين من الخل
ملعقتين عصير ليمون
نص ملعقه من حامض الليمون
اي الليمون دوزي
لحتي ما يتغير اللون
الان بعد ان نوضب ورق العنب يسلق بالماء مع الحامض لمدة 10 دقائق ويرفع من الماء ويبرد بماء مضاف له الثلج الان يرص كل 20 الي 30 ورقه وبعدين يوضع بالمرطبانات او الوعاء المراد حفظه به ويضاف له اماء السلق بعد ان نذوب بيه ملعقتين كبيرة من الملح الخشن ويترك الحين الاستعمال
والله اخواتي عن تجربه ويبقي محتفظ بلونه الاصفر وكنوا جديد
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

هناكممكن بدون الملح فقط بالماء الحمضي ويحفظ
هناك طريقه تالثه وهي ان يوضب ورق العنب ويعمل كل كام ورقه ويصف ويوضع بالاوعيه البلاستيكيه ويستحب ترك الورق ليله كامله قبل الحفظ افضل لحتي يذبل وثم يغلق بعد ان تملا الزجاجات
طريقه اخري وهي ان يصف الورق وفي مصفايه علي حمام مائي حار اي علي البخار وثم يوضب ويرفع بالفريزر بعد ان يلف بالفويل
الطريق الاخيرة هي ان يوضب ويلف بالورق الاكياس الورقيه ويوضع بالنايلون ويفرز وعند الاستخدام يترك لكي يفك لوحده
اتمني تكون واضحة اخواتي


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:20 PM   #5
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
لحفظ الطماطم تغسل وتوضع في ماء مغلي ثوان لا تخليها تذوب ثم توضع في ماء مثلج ثم تقشر وتقطع وتحفظ


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

تشيلي البذور

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

وانا بعمل طريقه تانيه بجد تحففففففففه
بغسلها واحطها في حله كبيره وعليها معلقتين سكر وتغلي 10 دقايق وبعدين اضربها بالمالتي كويك
او ممكن لما تبرد في الخلاط واصفي واعبي في اكياس علي حسب الطبخه
وكده بتبقي نص تسبيكه
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الفلفل يغسل ويشق وينظف من البذور ويحفظ

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


تفريز الفلفل الاخضر او الاحمر او اي نوع

طريقه سهله وتسهل عليك الطبخ

طبعا نغسل الفلفل ونزيل العنقود منها والبذور اللي داخل وتقطع مكعبات وتوضع باكياس بلاستيك

ونضعها بالفريزر وعند الحاجه نكسر الكميه اللي نبيها ونضعها بالطبخة المراده على النار مع البصل

يعني يصير مثل الخضروات المشكله اللي تباع بالسوق
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:20 PM   #6
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
النعنع والريحان يجفف، يغسل ويوضع على ورق مطبخ في صينية في الشمس حتى يجف، يحفظ في علب أو مرتبانات زجاجية محكمة الغلق، عند الستخدام، تاخذ الكمية المطلوبة وتفرك ونتخلص من الأعواد، يستخدم في السلطات والمحاشي وغيره.
البقدونس والشبت والكسبرة يغسلوا ويقطعوا ويحفظ في كيس بالفريزر





الثوم بطريقة تانية
انا بقشرة وحطة في علبة في الفرييزر سليم




الجزر: قطعت منه لليخنات ... او المرق او الايدام ... بشكل حلقات كبيره وسميكه .. وطبختهم في ماء مغلي لمدة 3دقايق ... وبشرت بعضه بالمبشره للشوربات ... وممكن تقطعي منها مكعبات صغيره للحمسات

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الفلفل الاخضر : قطعته مربعات كبيره ومربعات صغيره ... للحمسات والايادامات وغيرها

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الباميا والفاصوليا والذره اشتريها جاهزه


الكوسا : اقطع منها حلقات كبيره للايدام ... اغليها في ماء مغلي .... لمدة 3 دقايق تقريبا ... ولما تبرد اجمدها.... وبعض الكوسا بديت احشيها ... وافرزنها بدون طبخ
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الزهره : اقطعها قطع متوسطه ... واغليها في ماء مغلي لمدة 3 دقايق واصفيهاااااا ولما تبرد افرزنها

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة






الليمون : اقشر الليمونه ... واقطع لبها لقطع متوسطه ... وانزع عنها بذورها وعروقها البيضاء ... واعمل من بعض الليمونات شرائح مدوره للتزين ... وطبعا هذا راح يكون عصير مثلج من لب الليمون ... ماغير تضيفي عليه الماء والسكر واذا تحبي بعض اوراق النعناع



نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



وبشر الليمون ممكن تحفظينه للكيك او لاضافته لاي نكهه
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:21 PM   #7
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
مشاركه من whiet angel



حفظ البطاطس
كمية بطاطس كبيرة وقشريها وبعدين قطعيها اصابع والسمك حسب الرغبة وبعيدين اغسليها بالماء
هاتي حلة كبيرة زحطي فيها مية للسلق علي حسب كمية البطاطس وحطي فيها ملح وخل وحطيها علي النار وحطي البطاطس في الحلة وخليها تغلي غلوتين بالظبط يعني نص سلقة وبعدين صفيها كويس اوي وسبيها تبرد في المصفة
اخر خطوة عبيها في اكياس علي حسب استعمالك وحطيها في الفريزر ولما تطلعيها مش بتسبيها تفك من الفريزر علي القلي وبالهنا والشفا بتطلع مقرمشة من برة وطرية من جوة
اهم حاجة في الطريقة دي انك تظبطي سواها متسبيهاش تستوي اوي لما تتهري يدوبك نص سوا
وتاني حاجة انك تصفيها كويس اوي عشان لما تيجي تقليها ميكنش فيها مية

وبالهنا والشفا مرة تانية
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 12:22 PM   #8
omyosef
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 428
المواضيع: 46
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
الحمص


نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)



طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم












نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


ويسلق نصف سلقه ويصفى




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله







نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة












الكرنب أو الملفوف







نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا







نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة




هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع









نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب






نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان

تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش

لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما






الثوم

يقشر الثوم








نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة





نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل







نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز






نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل


قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-20-2010, 06:41 PM   #9
موحه86
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 920
المواضيع: 1
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
تسلمى على المجهود الاكتر من رائع
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
موحه86 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-30-2010, 09:18 PM   #10
دامو استحيل
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Oct 2009
المشاركات: 5,291
المواضيع: 2006
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

     
 
سلمت يداك

</b></i>
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
دامو استحيل غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع omyosef مشاركات 12 المشاهدات 11586  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

مواضيع ذات صله وصفات المطبخ


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه للموضوع: ملف تجميد الخضروات بأنواعها
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
كيفية حفظ الخضروات والفاكهة فى الفريزر،طرق تجميد الخضروات والفاكهة ana4122009 الاشغال اليدوية - التدبير المنزلي 9 12-27-2011 05:28 PM
حساء الخضروات بفول الصويا , طريقة عمل شوربة الخضروات مع الصويا , شوربات عالمية وجديدة دودووووو المقبلات والسلطات والشوربة 8 11-24-2011 08:24 AM
كاري الخضروات الهندي - لمحبي الخضروات ولنباتين ghada 26 اطباق رئيسية 7 10-15-2011 11:30 PM
نصائح للبشره بأنواعها اووشا العناية بالبشرة والجسم 2 04-20-2011 05:37 PM
صبغة الحناء بأنواعها وفوايدها داليا مودي مكياج عرايس 2014- اكسسوارات عرايس2014 - حنة العروسة 2 03-07-2011 03:06 PM

العاب تلبيسالعاب تنظيف البشرة العاب تنظيف البشرة

سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش مكياج عرايس اكسسورات انتريهات وصفات طبخ
RSS RSS 2.0 XML MAP HTML

فيس بوك


الساعة الآن 09:54 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
This Forum used Arshfny Mod by islam servant
أضف اعجاب لسيدات مصر