شبكة سيدات مصر | تحيا مصر

العودة  
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم ابتسامات سيدات مصر التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

اطباق رئيسية مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات لموضيع المطبخ , طبخ مصري, تعليم طبخ , كتب طبخ , اكلات شعبية , مأكولات شعبية , اكلات مع القيمة الغذائية , اكلات مرضى السكر و الضغط , وصفات , أطباق رئيسية , مقبلات سلطه شوربه سلطات معجنات اطباق شعبيه اطباق عالميه اطباق رمضانيه اطباق الحميه وجبات اطفال اكلات سريعة في دقائق , تحميل كتب طبخ , اكلات شهي, اكلات صينية عراقية شامية لبنانية اردنية , اكلات سريعة فلسطينية , اكلات لذيذة رمضانية , اكلات ايطالية , اكلات سورية , اكلات سهلة , اكلات خليجية المطبخ الهندي ,المطبخ السعودي الشامي المغربي الليبي الكويتي الاماراتي البحريني العماني القطري المطبخ الايطالي المطبخ الفرنسي المطبخ اليوناني المطبخ المصري المطبخ العربي سمك ــ أكلات بحرية


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

افكار عزومات رمضان ، اكلات عزومات رمضان ، عزومات رمضان بالصور ، عزومات رمضان فتكات ، عزومة بالصور ، عزومات السمك ، عزومات رمضان 2012 ، عزومات رمضان 2013 ،

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع لؤلؤة مارس مشاركات 14 المشاهدات 82398  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 05-18-2010, 01:18 AM   #1
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 1,587
المواضيع:
افتراضي عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 


افكار عزومات رمضان ، اكلات عزومات رمضان ، عزومات رمضان بالصور ، عزومات رمضان فتكات ، عزومة بالصور ، عزومات السمك ، عزومات رمضان 2012 ، عزومات رمضان 2013 ، عزومات رمضان 2014



اكلات مصرية* 100%*
فتة الكوارع


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه 0806102059482Pfy.jpg
المقادير:
كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة
ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر
ملعقتان سمن بلدى
واحد كيلو طماطم
ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة
ملعقتان زيت
اربع فصوص ثوم
ملعقة كمون مطحون فقط
خمسة مكعبات ماجى
حبتان ليمون
خبز ابيض حسب عدد الاسرة
ملح
بهارات
فلفل اسود


الطريقة:
نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس
ساعات
الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها
بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على
النار
عشرة
دقائق
بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز
المصرى
ويشوح مع الشعريةشوية ونضع الملح
ونقلبة
جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبهة ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة )
بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشويت ملح وندقة جيد
نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع
الطماطم بعد طحنهاوشويت فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج
الحمص
ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى
الصلصة
ونتركها خمس دقائق
نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطرا
ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون
فوق الكوارع



محشي الكرنب
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه 080610205949DQsB.jpg
المقادير:
1- كرنبه متوسطه الحجم
2- 1\2 كيلو طماطم
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
الطريق:
يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرس فى الاناء
وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها




الرقاق باللحمه المفرومه:
(الاممة)
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه 2030891607527346891.
المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.


الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .


--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .


الكرشة والممبار
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه 080610205951HVCb.jpg
اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
الكرشة:
تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة


الممبار بقى بموووووووت فيه
بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
[CENTER]وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"
وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا



(الحلبسة) او حمص الشام
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه 080610205954Gnqo.jpg
تجيبى اولا الحمص وتنقيه وتغسليه وبعدين تنقعيه فى الماء انا بسيبه من بالليل للصبح وبعدين ترمى ميه النقع وتغسليه
وبعدين تحطيه ممكن فى دماسة الفول وتحطيله ميه وكمون وملح وقطعة بصل ومون فصين توم يعنى مثلا لوربع كيلو حمص حطي بصلة صغيرة واربع فصوص توم مش كتير يعنى وممكن تقطعيهم صغير جدا او تبشريهم لو مش بتحبى يظهر فى الاكل وطماطماية معصورة ولمون وممكن خل بس انا بفضل اللمون بس واتركيه على النار لحد ما يستوى وممكن اللى يحب يزود شطة او لمون وبالهنا والشفا


الخبيزة على الطريقة المصرية
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه 080610205954G9fH.jpg


المقادير:
1/2 كيلو خبيزة
حزمة سلق
حزمة شبت
حزمة كسبرة
نص وعاء شوربة لحم
ربع كوب أرز
2 بصلة كبيرة
4 ملاعق كبيرة سمن
رأس توم مدقوقة


الطريقة:
يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة.
نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة.
تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط.
خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار.


الطشة:
نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر.
[FONT=Arial][SIZE=4][URL="http://www.rjeem.com/forum/t39156.html"] [B][SIZE=5][FONT=comic sans ms]بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقو%

أزياء، طبخ، كروشيه، برامج، ديكور، ازياء محجبات، فساتين عرايس، ،تريكو، تطريز، مطبخ، حنة، تاتو، لانجيري،ق مصان نوم



u.,lhj juhgn hojhvn hgu.,li [i.m ugn hghojdhv fhgw,v hgu.,li hojhvn fhgw,v juhgd


u.,lhj juhgn hojhvn hgu.,li [i.m ugn hghojdhv fhgw,v juhgd ]iam

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 07:19 AM   #2
نوران77
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Dec 2009
المشاركات: 3,746
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
رائعة يا لؤلؤة
في الاختيار والمجهود
تسلم ايدك يا قمر
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
نوران77 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 07:24 AM   #3
الاميرة الحلوة
ليدي فوق الممتازه
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 4,094
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
تسلم ايديك ياقمر وشكرا على مجهودك الغالى :qqb023:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
الاميرة الحلوة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 12:20 PM   #4
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 1,587
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران77 مشاهدة المشاركة
رائعة يا لؤلؤة
في الاختيار والمجهود
تسلم ايدك يا قمر
تسلمى يا قلب لؤلؤة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 08:24 PM   #5
شموع
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 11,008
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
تسلمى يا عسلة .. يا لهلوبة .. يا حنينة,,, واللهى مجهود جبار تشكرى علية وانا حطبعهم مع شوية اصناف من الهايلة اللى عندكوا واحطهم عندى وحتلاقى الدعوات من هنا نازلة تررررررف
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
شموع غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 08:57 PM   #6
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 1,587
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران77 مشاهدة المشاركة
رائعة يا لؤلؤة
في الاختيار والمجهود
تسلم ايدك يا قمر
ربنا يسعدك والله ردك بيسعدنى
جدااااااااااااااا:qqb006:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 08:59 PM   #7
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 1,587
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الاميرة الحلوة مشاهدة المشاركة
تسلم ايديك ياقمر وشكرا على مجهودك الغالى :qqb023:
تسلمى يا اميرتى الجميله
ويخليلك حمؤى ياااااااااااااااارب:36:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-18-2010, 09:01 PM   #8
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 1,587
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شموع مشاهدة المشاركة
تسلمى يا عسلة .. يا لهلوبة .. يا حنينة,,, واللهى مجهود جبار تشكرى علية وانا حطبعهم مع شوية اصناف من الهايلة اللى عندكوا واحطهم عندى وحتلاقى الدعوات من هنا نازلة تررررررف
يسلم عمرك يا اجمل الشموع
اهم حاجه الدعاء الى من القلب
بسد الدين والذريه الصالحه :21_8:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-19-2010, 10:30 AM   #9
اووشا
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 71,377
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
:5_204:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
اووشا غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-19-2010, 07:41 PM   #10
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 1,587
المواضيع:
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اووشا مشاهدة المشاركة
:5_204:
تسلمى يا قمر
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع لؤلؤة مارس مشاركات 14 المشاهدات 82398  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
الاختيار, العزومه, اختارى, بالصور, تعالي, دهشة, عزومات

مواضيع ذات صله اطباق رئيسية


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه للموضوع: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
عزومات رمضان فن واتكتيك smsm وصفات المطبخ 9 02-15-2012 10:31 PM
غرف نوم بنوتات عسولات دودووووو غرف نوم 2013 3 09-17-2011 07:01 PM
عزومات سيدات مصر الرمضانية في انتظار الاقتراحات smsm وصفات المطبخ 7 07-27-2010 03:04 AM
عزومات رمضان فن وشياكة سكرة هانم وصفات المطبخ 10 07-23-2010 12:22 AM
فن إتيكيت عزومات الخطوبة والرانديفو‏ الاميرة الحلوة الفكاهة والمسابقات 10 07-21-2010 06:43 PM

سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش مكياج عرايس اكسسورات انتريهات وصفات طبخ

facebook

RSS RSS 2.0 XML MAP HTML

الساعة الآن 07:12 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
This Forum used Arshfny Mod by islam servant
أضف اعجاب لسيدات مصر