شبكة سيدات مصر | مصريات بتحب مصر

العودة   شبكة سيدات مصر | مصريات بتحب مصر أقسام الطبخ و المطبخ وصفات المطبخ اطباق رئيسية
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم ابتسامات سيدات مصر التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

اطباق رئيسية مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات لموضيع المطبخ , طبخ مصري, تعليم طبخ , كتب طبخ , اكلات شعبية , مأكولات شعبية , اكلات مع القيمة الغذائية , اكلات مرضى السكر و الضغط , وصفات , أطباق رئيسية , مقبلات سلطه شوربه سلطات معجنات اطباق شعبيه اطباق عالميه اطباق رمضانيه اطباق الحميه وجبات اطفال اكلات سريعة في دقائق , تحميل كتب طبخ , اكلات شهي, اكلات صينية عراقية شامية لبنانية اردنية , اكلات سريعة فلسطينية , اكلات لذيذة رمضانية , اكلات ايطالية , اكلات سورية , اكلات سهلة , اكلات خليجية المطبخ الهندي ,المطبخ السعودي الشامي المغربي الليبي الكويتي الاماراتي البحريني العماني القطري المطبخ الايطالي المطبخ الفرنسي المطبخ اليوناني المطبخ المصري المطبخ العربي سمك ــ أكلات بحرية

اعلانات سيدات مصر


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

اكلات مصرية* 100%* فتة الكوارع

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع لؤلؤة مارس مشاركات 14 المشاهدات 59063  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
قديم 18-05-2010, 03:18 AM   #1
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: 5 / 4 / 2010
العمر: 31
المشاركات: 1,587
المواضيع: 196
معدل تقييم المستوى: 6
Rep Puan‎ : 50
K‎demi : لؤلؤة مارس سمعة تقييمها بادئ
محبوبة الجماهير 
مجموع الاوسمة: 1 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 6
افتراضي عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 



اكلات مصرية* 100%*
فتة الكوارع


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 0806102059482Pfy.jpg
المقادير:
كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة
ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر
ملعقتان سمن بلدى
واحد كيلو طماطم
ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة
ملعقتان زيت
اربع فصوص ثوم
ملعقة كمون مطحون فقط
خمسة مكعبات ماجى
حبتان ليمون
خبز ابيض حسب عدد الاسرة
ملح
بهارات
فلفل اسود


الطريقة:
نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس
ساعات
الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها
بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على
النار
عشرة
دقائق
بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز
المصرى
ويشوح مع الشعريةشوية ونضع الملح
ونقلبة
جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبهة ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة )
بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشويت ملح وندقة جيد
نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع
الطماطم بعد طحنهاوشويت فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج
الحمص
ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى
الصلصة
ونتركها خمس دقائق
نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطرا
ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون
فوق الكوارع



محشي الكرنب
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205949DQsB.jpg
المقادير:
1- كرنبه متوسطه الحجم
2- 1\2 كيلو طماطم
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
الطريق:
يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرس فى الاناء
وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها




الرقاق باللحمه المفرومه:
(الاممة)
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 2030891607527346891.
المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.


الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .


--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .


الكرشة والممبار
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205951HVCb.jpg
اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
الكرشة:
تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة


الممبار بقى بموووووووت فيه
بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"
وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا



(الحلبسة) او حمص الشام
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205954Gnqo.jpg
تجيبى اولا الحمص وتنقيه وتغسليه وبعدين تنقعيه فى الماء انا بسيبه من بالليل للصبح وبعدين ترمى ميه النقع وتغسليه
وبعدين تحطيه ممكن فى دماسة الفول وتحطيله ميه وكمون وملح وقطعة بصل ومون فصين توم يعنى مثلا لوربع كيلو حمص حطي بصلة صغيرة واربع فصوص توم مش كتير يعنى وممكن تقطعيهم صغير جدا او تبشريهم لو مش بتحبى يظهر فى الاكل وطماطماية معصورة ولمون وممكن خل بس انا بفضل اللمون بس واتركيه على النار لحد ما يستوى وممكن اللى يحب يزود شطة او لمون وبالهنا والشفا


الخبيزة على الطريقة المصرية
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205954G9fH.jpg


المقادير:
1/2 كيلو خبيزة
حزمة سلق
حزمة شبت
حزمة كسبرة
نص وعاء شوربة لحم
ربع كوب أرز
2 بصلة كبيرة
4 ملاعق كبيرة سمن
رأس توم مدقوقة


الطريقة:
يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة.
نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة.
تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط.
خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار.


الطشة:
نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر.
بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقوقة
بعد أن يحمر الثوم ضعي عليهم الخبيزة (الخليط الذي تم صنعه سابقا)
ثم أقلب وأطفي


بالنسبة للكشك


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205955TwZ6.jpg


وهومن الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .



المقادير :
- 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .
- 3 ملعقة دقيق .
- كوب كبير لبن .
- بصلة متوسطة .
- 2 ملعقة أرز.


الطريقة :
- ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .
- يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .
- يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .
- ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل


السبانخ بالصلصة:
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205956RaW0.jpg


اولا نعمل الصلصة " التسبيكة" بصل مفروم نحمره وبعدين نضيف له طماطم معصورة و ملح وتوابل ونتركه على النار حتى تتماسك ثم نضيف السبانخ " بعد تنضيفها وتقطيعها طبعا" وشوربة لحم وممكن نضع اللحم ايضا بها وبعدين نتركها حتى يذبل ورق السبانخ فى الصلصة ثم نحمر قليل من الارز المصرى " واحيانا يستعمل الفريك" فى طاسة حتى يتحول للون الذهبى ثم نضيفه للسبانح ونضيف الملح و التوابل حسب الرغبة ولكن للعلم السبانخ لا تحتاج لكثير من الملح لانها تحتوى على املاح ويكون علامة نضجها هو نضج الارز الموجود بها وتؤكل مع ارز محمر "حبة وحبة"
احيانا فى الصعيد يتم طبخ السبانخ خضرا بدون صلصه حمرا
وذلك بوضع السبانخ فى الشوربة حتى تذبل "دون صلصة" ثم الارز المحمر وباقى الخطوات عادى
البسيسه


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205956c50F.bmp
هى فكرتها قائمة على خلط زيت مع سمن وخلط دقيق قمح مع دقيق ذرة،
والسمنه ضعف الزيت ودقيق القمح ضعف دقيق الذرة
وحلوة جداجدا مع الشاى بلبن
المقادير
1 و1/2 كوب سكر 4 بيضات 1/2 كوب سمن أو زبد 1/4 كوب زيت 2 ملعقة بيكنج باودر 1/4 ملعقة كربونات الصودا 2 كوب دقيق 1 كوب دقيق ذرة 2 كوب زبادي ملعقة فانيليا سمسم للوجه
الطريقة
يضرب البيض والسكر والفانيليا في الخلاط (الخاص بالعصائر). .1ثم يضاف الزبد والزيت ويستمر بالضرب. .2ثم يضاف الزبادي ويستمر بالضرب. .3ينخل الدقيق والبودر والكربوناته ودقيق الذرة ويضاف للخليط السابق ويستمر بالضرب. .4ندهن صينيتين بالزبد وتصب البسيسة بحيث يكون ارتفاعها 2 سم وترش بالسمسم على الوجه وتدخل فرن متوسط الحرارة لمدة 15 – 20 دقيقة حتى تنضج ويحمر الوجه. .


القرنبيط المقلى:
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 08061020595728Iz.jpg


نقطع زهور القرنبيط
ونسلقه فى ماء ساخن نصف سلق
وبعدين نحضر الخلطة اللى هى " لبن ، بيضه، ملعقتين دقيق، ملح ، توابل، بقدونس " ونضع القرنبيط فى الخلطة ثم نقليه فى زيت حاااااار وعميق
وممكن عمل نفس الخلطة للبطاطس
وممكن عمل القرنبيط فى الفرن نحط القرنبيط بعد سلقه فى صينية ثم نضع نفس الخلطة فوقه وندخله الفرن بس المقلى افضل طبعا فى الطعم


طبق الكبده بالدمعه


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور get-obg05fda.JPG
المقادير
نصف كجم كبده - نصف كجم طماطم _قليل من الشطه _عصير بصله _ربع راس ثوم مفري - عصير ليمونه -م خل
قليل من الماء -ملح وفلفل -زيت للتحمير
الطريقه
1 -يغسل الكبده ثم تقطع شرائح متوسطة الحجم ويتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل وتترك نصف ساعه
2- تغطى بالدقيق وتحمر في الزيت وترفع ويحمر الثوم مكانها ثم نضيف له عصير الطماطم وتترك على النار تتسبك قليلا ويضاف الخل وقليل من الماء وتتبل
3- تقطع شرائح الكبده المقليه لشرائح اصغر او تترك كما هي وتضاف للصلصه السابقه وتترك بها 10 دقائق حتى تغلي
وتغرف وتجمل بالبقدونس وتقدم ساخنه




(المسقعة)


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 0806102059587HMw.jpg
اكلة مصرية شهية جدا ممكن تقدم مع خبز بلدي او شامي او حتى فينو ( صامولي )


وممكن ايضا مع أرز مصري أبيض ..
مفيدة وقيمة غذائية عالية .. ولذيذة جدا ..



المقادير :
كيلو باذنجان رومى
ربع كيلو فلفل أخضر
نصف كيلو طماطم
ملح، فلفل أسود , كمون , كزبرة جافة


ثوم
خل
( ربع كيلو لحم مفروم معصجة حسب الرغبة )



الطريقة :
نقشر الباذنجان ونقطعه حلقات ونحمره في الزيت حتى يصير لونها ذهبي داكن , ونحمر أيضاً الفلفل الأخضر مع ترك فلفلتين مقعطين على جنب بدون تحمير ..
نصفيهم من الزيت ونتركهم.
تقطع الطماطم قطعا مثل قطع السلطة المكعبات الصغيرة ..
نهرس الثوم ونحمره فى طاسة القلي مع قليل من زيت الذرة , ثم نضيف له قطع الفلفل المتبقية وتقلب معه نصف دقيقة , ثم يطش بالخل مع وضع الملح والتوابل عليه , ثم تضاف قطع الطماطم وتترك من ثلاث دقائق الى خمس دقائق حتى تدبل قليلا ..
ثم نوزعها على الباذنجان والفلفل المقلي في سيرفيز التقديم
ولا مانع من رشة بقدونش مفري للتزيين
يمكن اضافة اللحمة المفرومة المعصجة وادخالها الفرن تحمر قليلا او حسب الرغبة



الحمام بالفريك
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205958prfR.jpg
المقادير:


زوج حمام مغسول و مجهز
بصلة مفرومة وبصلة سليمة
ملعقة سمن
ثلاثة أرباع فنجان فريك
ملح وفلفل
حبهان و قرفة
كبدة – قوانص مقطع


الطريقة


-تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
-يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
-يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج
-ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس


ملحوظة: يمكن استبدال الفريك بالأرز


البصارة
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610205959h4zA.jpg
المقادير:
250 جم فول مدشوش منقوع طوال الليل
5 بصلات كبيرة مبشورة
نصف راس ثوم مقشر و مبشور
حزمة شبت مغسول و مفروم
2 حزمة كزبرة خضراء مغسولة و مفرومة
حزمة بقدونس مغسولة و مفرومة
معلقتين نعناع جاف
2 ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح فلفل و شطة


الطريقة:
-يغسل الفول جيدا ثم يغلى غلوة واحدة في مقدار من الماء يكفي لتغطيته
-يصفى من الماء و يغسل ثانية
- يضاف له كمية أخرى من الماء تكفي لتغطيته و يضاف الثوم و التوابل و النعناع الجاف و بصلة واحدة مبشورة و يترك على النار حتى يتم نضجه و يقل مقدار الماء جدا
-تضاف الخضرة الفرومة و تترك على النار 5 دقائق
يرفع من على النار و يوضع في الخلاط و يفرم جيدا حتى نحصل على معجون كثيف
-تقدح السمن و يحمر فيه باقي البصل المبشور ثم يضاف على البصارة مع التقليب على نار هادئة مع ترك القليل من البصل ليرش على الوجه


-تصب في إناء التقديم و ترش بالبصل المحمر (تقدم ساخنة أو باردة)



طاجن البطاطس بلحم الضأن
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور DSC00441.JPG
المقادير:


- كيلو جرامان بطاطس مقطعة مكعبات


- مكعبات من لحم الضأن بالعظام


- 2 بصلة كبيرة مقطعة حلقات


- ملح وفلفل اسود وجوزة الطيب


- ملعقة متوسطة سمن


- ثلاث ملاعق متوسطة صلصة طماطم


الطريقة:


-يغسل اللحم جيدا ويتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب وقطرات من الخل الاحمر لتفكيك أنسجته وسرعة نضجة لإحتوائه على العظام


-يقلب البصل فى السمن ويضاف اليه لتر ماء ومعجون الطماطم و اللحم ويترك حتى ينضج ثلاثة أرباع نضج
-تقطع البطاطس الى مكعبات وتغسل وتضاف للحم
-تترك على نار متوسطة حتى يتم النضج




طاجن الأرز المعمر
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 0806102059593xFe.jpg
المقادير :
كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه


الطريقة :
· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..


أرز معمر بالطيور
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610210000I7Ef.jpg
المقادير :


كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة
الطريقة :
· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
· يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
· يستكمل باقى الخطوات السابقة ...



الفتة بالخل والثوووووم
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور get-x5brxjsm.JPG
المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)
صلصه طماطم 1 حبه طماطم 2فص ثوم مدقوق ناعم 1 ملعقه خل 2 بصل 2ملعقه سمنه


الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب الرغبه
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا
اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
توكل ساخن


المكرونه بالبشاميل
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 819292808388311498.j


المقادير
كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
الطريقه
تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج



الأرز الأبيض بالخلطة


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 11.JPG
المقادير :
مقدار من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات / زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل


الطريقة :
· يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت .
· يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة .
· يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج .
· يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة .
· ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ....


سلـــــيق او الارز بالحليب والمرق
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 1160786644.jpg
/2 كيلو رز مصرى مغسول
4 اكواب مرقه او شوربه لحم او فراخ
مكعب مرقه دجاج
لتر لبن حليب
معلقتين زبده او سمن
فصين قرنقل وحبهان وفصين مستكه عربى


الطريقه:
فى اناء على النار نضع كميه الشوربه ونضيف لها القرنفل والحبهان والملح والفلفل الاسود ثم نضع الارز على المرقه ونتركه على نار هاديه جدا يتشرب المرقه ويستوى بعدين نضيف للارز الحليب مع التحريك المستمر حتى يتشرب الارز الحليب كاملا ويصبح زى الارز باللبن الى بنعمله نتركه على نار خفيفه
فى اناء على النار نضع معلقتين الزبده ثم نضع فيهم شويه المستكه لحد ما تذوب ونشرها على وش الطبق بعد غرفه



ارز باللبن
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 9.JPG
/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
كيلووووو من اللبن الحليب
3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
3ملاعق كبيره حليب بودر
علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
معلقه فانليا


الطرييييييييييييييييييييقه:
فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز
ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم


التزين :
على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
كلهااختيارات


طاجن البامية باالحم الضانى
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610210016S749.jpg


/2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود


ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار


على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية


أرز بالطـــــــماطــــــــم
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610210017yC7T.jpg
المقادير :
1 كوب أرز / 1,5 كوب ماء مغلى / ½ كوب عصير طماطم / 2 ملعقة سمن / ملح /فلفل
الطريقة :
·يقدح السمن و يضاف إليه عصير الطماطم و يقلب على نار هادئة لمدة 5 دقائق
·يضاف مقدار الماء و يتبل بالملح
·يضاف الأرز المغسول و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى ( المفلفل )


الكشرى الصعيدى أو ( الأرز بالعدس الأصفر )
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 15595749591635429563
وهو عبارة عن 1 ـ مقدار أرز + نصفه عدس أصفر أو ثلثه كل منهم منقى و مغسول
2ـ ملعقة ثوم مفرى + بصلة متوسطه مبشورة
3 ـ زيت + ملح + فلفل + كمون ( الكمية حسب الرغبة فى الحياق)
4 ـ الطريقة : يشوح البصل و الثوم فى الزيت حتى يذبلا ولا يصفرا ثم يضاف العدس و الأرز
و يقلبا مع البصل ثم تضاف التوابل ويقلب ثم تضاف الماء بحيث يغطى الأرز ويترك على النار
حتى تغلى الماء وتهدأ النار ويترك حتى ينضج الكشرى و يغرف فى طبق التقديم و يقدم مع سلاطة طماطم مع البصل والشبت


الأرز بالكـــــــــارى
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610214915YCBD.jpg
الطريقة :


·تضاف ملقة كبيرة كارى إلى السمن و تقلب معها حتى يقدح السمن
·يضاف الأرز و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى


الأرز بالقرفــــة و الخضروات
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610214916HBar.jpg


المقادير :
مقدار من الأرز الأبيض الناضج ( الأرز المفلفل ) / 1 ملعقه كبيرة قرفة ناعمة / ¼ ك بسلة مسلوقة / 1 جزرة مقطعة مكعبات و مسلوقة ..


الطريقة :
يوضع فوق الأرز الناضج القرفة و الخضار و تقلب جيدا حتى يختلط الأرز بالقرفة و الخضار و يوضع فى قالب كيك و يقلب فى طبق التقديم و يجمل الطبق بترنشات الجزر
و بعض حبات البسلة المسلوقة و يقدم ...


الأرز بالبشــــامــــــيل
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610214916n94f.jpg
المقادير :
مثل المقادير السابقة بدون قرفة / لحمة عصاج / كوب بشاميل / بيض لدهان الوجه


الطريقة :
·تجهز صينية فرن أو طبق بايركس و يدهن بملعقة سمن
·تضاف الحمة العصاج إلى الأرز المخلوط بالخضار و تقلب ثم يوضع الأرز فى الصينية
·يصب البشاميل فوق الأرز و يفرد على السطح جيدا و يدهن الوجة بقليل من البيض المضروب مع الفلفل الأسود.
·تدخل الصينية الفرن و تترك حتى يحمر سطحها و تقدم ...



أرز الســمك البــنى
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610214917pALo.jpg
المقادير :
مقدار من أرز/ بصلة متوسطة و مفرية / زيت / ملح / فلفل أسود / كمون /فصين ثوم مفري


الطريقة :
·يقدح الزيت و يضاف إليه البصل المفرى و يحمر به حتى يصبح لونه بنى غامق
·يضاف الأرز و التوابل و الثوم و يقلب مع البصلة جيدا .
·يضاف الماء و يترك حتى يصل لدرجة الغليان ثم تهدأ النار و يترك حتى ينضج .


الكشري المصري


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610214917dPjN.jpg
المقادير:
1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم


ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:
طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:


1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


طريقة الدقة:
1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب


مسقعة باللحمة المفرومة


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 080610210017PH69.jpg
المقادير:


2 كيلو باذنجان رومى
– 5 فصوص ثوم
- نصف كيلو عصير طماطم
– نصف كيلو لحمة مفرومة
– 2 ورقة لاورا
– ملح – فلفل
– 2 بصلة
-لوز مقشور (اختياري)
الطريقة:


-يقشر الباذنجان ويقطع حلقات سميكة يحمر فى الزيت ويرفع منه ويوضع على ورقة تتشرب الزيت الزائد
-تطبخ اللحمة والثوم والبصل المفريين والتوابل جيدا فى ملعقتين من السمن حتى تجف من الماء
-نضع عصير الطماطم حتى يتسبك جيدا ثم نضيف اللوز المقشور
-في صينية للفرن نضع طبقة باذنجان ثم طبقة لحم وهذا حتى نصل الى نهاية الخليط ثم ادخليه الفرن لمدة عشرين دقيقة .







طبق الشوربه


السلطه


الطبق الرئيسي

الطبق الحلو

يلا نبدا
اولا

المشروب
عصير البرتقال الليمون

عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 906422808.jpg

ده بقى عصير مفيد جداً؛ لأنه مليان فيتامينات مفيدة للجسم، وكمان بيساعد
على الهضم.

المقادير:-

• 1/4 كيلو برتقال
• 1/2 كوب سكر
• عصير ليمونة
• مكعبات ثلج "اختياري"

الطريقة:-

اعصري البرتقال، وضيفي إليه عصير الليمون والسكر وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده دخّليه الثلاجة، وقبل أذان المغرب بربع ساعة خرجيه وصبيه في كأسات العصير وضيفي ليه مكعبات التلج.

سلطة الطحينه الحاره

عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 263033291.jpg

المقادير:-

• كوب طحينة
• 4 فصوص ثوم
• 1/2 كوب لبن
• عصير ليمونة
• قرن فلفل أحمر حار
• 2 معلقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• 1/2 فنجان مية دافية
• 1/2 معلقة كمون مطحون
• أوراق بقدونس "للتزين"
• حمص "للتزيين"

الطريقة:-

1. اطحني الثوم مع الفلفل الأحمر، ومعاهم الملح والفلفل كويس لغاية ما تلاقيهم بقوا ناعمين قوي، بعد كده هاتي طبق السلاطة، وحطي فيه الطحينة، وضيفي ليها باقي المكونات دي ما عدا الزيت وابدئي في خلطهم كلهم مع بعض كويس؛ بحيث ما يكونش فيه أي حاجة مكلكعة.

2. بعد ما تتأكدي إن ما فيش أي حاجة مكلكعة والخليط بقى ناعم، ضيفي إليه الزيت من
على الوش ومعلقة

الشوربه
شوربه الخضار والدجاج المشروم

عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 240303338.jpg

المقادير:-

• 1/4 كيلو صدور فراخ مقطعة قطع كبيرة ومسلوقة
• 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة جداً
• 1 كوب لبن حليب
• 3 أكواب شوربة فراخ
• كوب دقيق
• 1/4 كيلو مشروم مقطع شرائح
• 3 ملاعق كبيرة زبدة
• عصير ليمونة
• 1/2حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
• فلفل وملح
• 3 أكواب خضار مشكل ومقطع مكعبات صغيرة (جزر - بسلة - بطاطس - جزر)

الطريقة:-

1. سيّحي الزبدة
على النار، وبعد كده ضيفي إليها البصل مع استمرار التقليب لغاية ما لون البصل يبقى ذهبي.

2. لما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي إليها الدقيق، مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق أو لغاية ما الدقيق يحمرّ.

3. بعد مرور الخمس دقائق ضيفي إليه اللبن تدريجياً مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش.

4. بعد كده ضيفي شوربة الفراخ مع استمرار التقليب لغاية ما تلاقي إن العجينة بقت متجانسة وسميكة ومش مكلكعة ضيفي إليها الخضار والمشروم.

5. سيبي الخليط علي النار لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي إليه عصير الليمون والبهارات والملح وسيبه على النار لمدة ربع ساعة كمان أو لغاية ما تلاقي الخضار والمشروم استوى، اطفي البوتجاز وحطي الشوربة في أطباق التقديم وزيني الأطباق بالبقدونس.

الطبق الرئيسي
سمك مشوي في الفرن
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 501222897.jpg

من الأطباق المشهورة والخفيفة
على المعدة في رمضان هو طبق السمك المشوي، ودي أحسن طريقة لعمل أكلة سمك مشوية لذيذة.

المقادير:-

• كيلو سمك بوري أو بلطي متوسطة الحجم
• بصلة كبيرة مقطعة قطعاً صغيرة
• 3 جزرات مقطعة قطعاً صغيرة
• 2 حبة فلفل أخضر مقطعة قطعاً صغيرة
• ملح/ فلفل/ كمون
• 5 فصوص ثوم مفرومين
• معلقتين زيت ذرة
• 1/4 كيلو ردّة
• عصير 3 ليمونات
• أوراق جرجير "للتزيين"
• شرائح ليمون "للتزيين"

الطريقة:-

1. هاتي السمك، واغسليه كويس، وبعد كده ادهينه من برة ومن جوة بعصير الليمون.

2. اخلطي عصير الليمون مع الثوم مع البصل مع الجزر مع الفلفل مع الملح والفلفل والكمون كويس، وبعد كده احشي بيهم قلب السمك وسيبيه لمدة نص ساعة علشان يتبل كويس، بعد مرور النص ساعة رشي على ظهر السمك ردة، واشويه في فرن البوتجاز أو على الشواية.

3. بعد ما السمك يستوي حطيه في أطباق التقديم، وزيني الطبق بشرائح الليمون وأوراق الجرجير.

طبق الحلو
كنافه بالقشطه
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 633080030.jpg
المقادير:-

• 1/2 كيلو كنافة
• كوب سمن

مقادير القشطة:-

• 3 أكواب لبن حليب
• 5 ملاعق كبيرة دقيق
• كوب قشطة

مقادير الشربات:-

• 1/2 كوب سكر
• 3/4 كوب ماء
• عصير ليمونة
• فانيليا

طريقة عمل الشربات:-

حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء
على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.

طريقة تحضير القشطة:-

دوّبي اللبن مع الدقيق مع بعض، بعد كده حطيهم في إناء على النار وقلبيهم كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتماسك، بعد كده شيليه من على النار، وضيفي ليه القشطة وقلبيه كويس لغاية ما تلاقي الخليط بدأ يتجانس، بكده تبقى القشطة جاهزة.

طريقة عمل الكنافة:-

1. هاتي الكنافة وقطعيها كويس وبعد كده افركيها بالسمن السايح، بعد كده هاتي صينية وادهنيها بالسمنة، وبعد كده حطي نصف مقدار الكنافة في الصينية مع الضغط عليها كويس بإيديك أو باستخدام صينية أخرى، وده علشان الكنافة ما تكونش هايشة في الصينية، بعد كده رشي شوية سمنة فوقها وشوية قشطة من اللي إنتِ عاملاها، بس خدي بالك إنك تبعدي عن الأطراف..

2. بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها زي المرة اللي فاتت، ورشي فوقها شوية سمنة علشان الوش يحمر، وبعد كده دخليها الفرن على نار هادية.. بعد ما تلاقيها استوت خرجيها من الفرن، ورشي عليها الشربات اللي إنتِ عملتيه، وسيبيها لغاية ما تبرد، وبعد كده قطعيها وقدميها.

دى العزومه التانيه :17-7:
عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 2558592321862877675.



عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 12506245591592400672



عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 17731239231625465797


هاذي خلية النحل مشاء الله اسفنجية جدا

المقادير : 2 كوب طحين رقم واحد + 5 ملاعق صغيره سكر + ماء للعجن
+ نصف ملعقة صغيره ملح + زيت نباتي ربع كوب + 1 ملعقة صغيره بيكنج باودر
+ ملعقه صغيره خميره فورية + 2 ملعقة طعام روب او زبادي + رشة سمسم للوجهه ولبن بحليب
جبن كيري للحشوه

الطريقة : نعجن جميع المقايرمع بعض نتركها ترتاح ساعه المرحله الاولى
بعدين نحشيها جبن كيري ونصفها بالصينية مع مراعاه ترك قليل من المسافة بين كل وحده والثانية
ليما ينتهي المقادر نتركها ترتاح مره ثانيه ساعة علشان ترتفع وتنفش وندهنها بيض ونرشها شوية سمسم وبعدين ندخلها الفرن
نسقيها شويه شيره بعد ما نطلعها من الفرن






عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 2545911361009268763.


دجاج في الفرن
على طريقة ام علي
طريقة سهلة جدا وما تاخذ وقت

ناخذ دجاجه وننظفها ونغسلها زين بالخل والليمون
ونتركها بالجلد لأنه الجلد يعطيها طعم رهيب ويخليها تكون طرية جدا
المقادير : 2 طماطم طازجه + حبه بصل + رزمه كزبره + 3 عصير ليمون
قليل من التمر الهندي + بهارات مشكلة + ملح +3 فصوص ثوم + قطعة زنجبيل
نضربهم بالخلاط ليما يصيروا صلصة ونصبها على الدجاجة وندخلهم الفرن
ساعة على درجه 180 ليما تستوي الدجاجه طعمها لذيذ جدا




عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 15376649072107848503

تمر منزوع النوى مع زبده الفول السوداني


المقادير : نصف كيلو تمر منزوع النوى + ملعقتين طعام طحينة + ملعقتين فول سوداني ناعمة + ملعقتين طعام فول سوداني خشنه ونعجنهم ونكورهم






عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 760735603450894613.j

سلطة مشكلة
خيار + طماطم + خس + ذره مثلجة + زيتوم اسود مقطع شرائح
فاصوليا حمراء منقوعه قبل ليلة في الماء ومسلوقة + جزر مبشور
ملح + ليمونة + زيت زيتون


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 1354545921489374771.

البكوراه

طحين حمص + بصل اخضر + بصل احمر + جزر مبشور
+ روبيان مسلوق





عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 8816847551673913389.

شوربة الذره

المقادير : ذره حلوه معلبة 340 جرام + كريمة الذره 340 جرام
+ بصلة صغيره + ملعقة زبده صغيره لتحمير البصله + فلفل اسود وملح
+ بيضتين + ملعقتين طعام طحين الذره مذاب في قليل من الماء + 4 اكواب ماء

الطريقة : نحمر البصله في الزبده الى ان تذبل ونضيف لها الذره ونقلبها
نضيف الفلفل الاسود وبعدين نضيف كريمه الذره والملح نتركهم يغلون
وبعدين نضيف طيحن الذره الى ان يتكثف وبعدين نضيف البيض ونحركهم بسرعه بالمضرب اليدوي
ونتركهم
على النار لمده 5 دقايق اخرى ونطفئ النار وتقدم





عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 229837981203742832.j

الكاتليس او شرائح الدجاج الفيلية المقلية بنكهه الزنجبيل




عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 718832534355494362.j


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 804055807127134173.j


عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 3080688811989443350.

وهذا طبعا الجلي مع القشطة

عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 16383612391388040228

وهذا الكريم كراميل

عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور 1398057373438645957.

منقول
اتمنى الائفادة للجميع :17-7:





u.,lhj juhgn hojhvn hgu.,li [i.m ugn hghojdhv fhgw,v juhgd ]iam

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس

اعلانات سيدات مصر

قديم 18-05-2010, 09:19 AM   #2
نوران77
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: 23 / 12 / 2009
المشاركات: 3,746
المواضيع: 177
معدل تقييم المستوى: 8
Rep Puan‎ : 85
K‎demi : نوران77 سمعة تقييمها بادئ
الشكر والتقدير المشرفة اللهلوبة 
مجموع الاوسمة: 2 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 8
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
رائعة يا لؤلؤة
في الاختيار والمجهود
تسلم ايدك يا قمر
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
نوران77 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 18-05-2010, 09:24 AM   #3
الاميرة الحلوة
الصورة الرمزية الاميرة الحلوة
تاريخ التسجيل: 19 / 4 / 2010
المشاركات: 4,094
المواضيع: 293
معدل تقييم المستوى: 8
Rep Puan‎ : 50
K‎demi : الاميرة الحلوة سمعة تقييمها بادئ
وسام الادارة الحضور المميز 
مجموع الاوسمة: 2 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 8
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
تسلم ايديك ياقمر وشكرا على مجهودك الغالى نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
الاميرة الحلوة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 18-05-2010, 02:20 PM   #4
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: 5 / 4 / 2010
العمر: 31
المشاركات: 1,587
المواضيع: 196
معدل تقييم المستوى: 6
Rep Puan‎ : 50
K‎demi : لؤلؤة مارس سمعة تقييمها بادئ
محبوبة الجماهير 
مجموع الاوسمة: 1 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 6
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران77 مشاهدة المشاركة
رائعة يا لؤلؤة
في الاختيار والمجهود
تسلم ايدك يا قمر
تسلمى يا قلب لؤلؤة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 18-05-2010, 10:24 PM   #5
شموع
الصورة الرمزية شموع
تاريخ التسجيل: 13 / 4 / 2010
المشاركات: 11,008
المواضيع: 679
معدل تقييم المستوى: 17
Rep Puan‎ : 158
K‎demi : شموع تقييم متوسط الاداءشموع تقييم متوسط الاداء
وسام أفضل الأعضاء إبداعاً الحكمة والأخلاق وسام القلم المميز الشكر والتقدير 
مجموع الاوسمة: 6 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 17
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلةتسلمى يا عسلة .. يا لهلوبة .. يا حنينة,,, واللهى مجهود جبار تشكرى علية وانا حطبعهم مع شوية اصناف من الهايلة اللى عندكوا واحطهم عندى وحتلاقى الدعوات من هنا نازلة تررررررف
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
شموع غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 18-05-2010, 10:57 PM   #6
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: 5 / 4 / 2010
العمر: 31
المشاركات: 1,587
المواضيع: 196
معدل تقييم المستوى: 6
Rep Puan‎ : 50
K‎demi : لؤلؤة مارس سمعة تقييمها بادئ
محبوبة الجماهير 
مجموع الاوسمة: 1 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 6
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوران77 مشاهدة المشاركة
رائعة يا لؤلؤة
في الاختيار والمجهود
تسلم ايدك يا قمر
ربنا يسعدك والله ردك بيسعدنى
جدااااااااااااااانقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 18-05-2010, 10:59 PM   #7
لؤلؤة مارس
ممنوعة من الكتابة
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: 5 / 4 / 2010
العمر: 31
المشاركات: 1,587
المواضيع: 196
معدل تقييم المستوى: 6
Rep Puan‎ : 50
K‎demi : لؤلؤة مارس سمعة تقييمها بادئ
محبوبة الجماهير 
مجموع الاوسمة: 1 (المزيد» ...)
معدل تقييم المستوى: 6
افتراضي رد: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الاميرة الحلوة مشاهدة المشاركة
تسلم ايديك ياقمر وشكرا على مجهودك الغالى نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
تسلمى يا اميرتى الجميله
ويخليلك حمؤى يااااااااااااااااربنقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
لؤلؤة مارس غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع لؤلؤة مارس مشاركات 14 المشاهدات 59063  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
الاختيار, العزومه, اختارى, بالصور, تعالي, دهشة, عزومات

مواضيع ذات صله اطباق رئيسية


أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه للموضوع: عزومات عزومات تعالى اختارى العزومه جهزة على الاختيار بالصور
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
عزومات رمضان فن واتكتيك smsm وصفات المطبخ 9 16-02-2012 12:31 AM
غرف نوم بنوتات عسولات دودووووو غرف نوم 2013 3 17-09-2011 09:01 PM
عزومات سيدات مصر الرمضانية في انتظار الاقتراحات smsm وصفات المطبخ 7 27-07-2010 05:04 AM
عزومات رمضان فن وشياكة سكرة هانم وصفات المطبخ 10 23-07-2010 02:22 AM
فن إتيكيت عزومات الخطوبة والرانديفو‏ الاميرة الحلوة الفكاهة والمسابقات 10 21-07-2010 08:43 PM

اعلانات نصية صوت الخليج | العاب صوت الخليج | مركز تحميل الصور | شات صوت الخليج | تعارف بلاك بيري | دليل مواقع | عرب ايف | بنوته
سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش العاب بنات مكياج عرايس أخبار الرياضة اكسسورات انتريهات وصفات طبخ

facebook

RSS RSS 2.0 XML MAP HTML

الساعة الآن 12:09 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
This Forum used Arshfny Mod by islam servant
أضف اعجاب لسيدات مصر