شبكة سيدات مصر | تحيا مصر

العودة  
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم ابتسامات سيدات مصر التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

الحلويات طرق عمل الحلويات الشرقية و الغربية


ملف شامل لحلويات العيد من سيدات مصر, كعك العيد بأكثر من طريقة , البسكويت بانواعه , ناعمة ياغريبة العيد

ملف كامل لحلويات العيد, البيتي فور, الشيف حسن, الكحك والبسكوت, بسكويت العيد, بسكويت النشادر, حلويات العيد, حلويات العيد الشيف حسن, حلويات العيد بالصور, طريقة عمل البيتيفور, طريقة عمل الغريبة, طريقة

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع cats eyes مشاركات 24 المشاهدات 29999  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 08-03-2012, 09:58 PM   #1
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي ملف شامل لحلويات العيد من سيدات مصر, كعك العيد بأكثر من طريقة , البسكويت بانواعه , ناعمة ياغريبة العيد

     
 

ملف كامل لحلويات العيد, البيتي فور, الشيف حسن, الكحك والبسكوت, بسكويت العيد, بسكويت النشادر, حلويات العيد, حلويات العيد الشيف حسن, حلويات العيد بالصور, طريقة عمل البيتيفور, طريقة عمل الغريبة, طريقة عمل كحك العيد, طريقة عمل كعك العيد, كحك العيد, كعك الشيف حسن, كعك العيد

شامل لحلويات العيد سيدات مصر, 90.gif



شامل لحلويات العيد سيدات مصر, 18a85b30aa2.jpg

كل سنه وانتم طيبين يااحلى سيدات وبنات فى مصر والوطن العربى زى ماعودكم منتدى سيدات مصر على كل جديد جبنالكم النهارده طرق ووصفات لحلويات العيد وكل مستلزماته بطرق مختلفه وكلها متجربه ونتايجها مضمونه هنعمل مع بعض كعك - بسكويت - غريبة - بيتيفور كل الحلويات بتاعت العيد
وكمان طريقة عمل الترمس وتحميص الفول السوداني

وياريت اللى عندها طريقه غير اللى انا كتباها تنزلهلنا عشان كل الستات تستفيد منها
معلش رغيت كتيررررررررررررررر ووجعت دماغكم ندخل على الشغل استعنى على الشقى بالله



اولا كحك العيد

شامل لحلويات العيد سيدات مصر, 8264d4f85a1.jpg


طريقة الكحك السريع ميزته انه لايحتاج تخمير

بصى بقى ياقمر اهم حاجه المقادير:
نجيب 1 كيلو دقيق و 2 كوب سمن و كوب لبن و 3 ملاعق كبيرة سمسم و 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر و 2 ملعقة صغيرة رائحة كعك و مقدار ملح صغير عشان مايطلعش مالح و مقدار ملبن او عين جمل زى ماتحبى

نشمر ايدينا و نضرب السمنه بالمضرب لحد ماتنعم
‏ نحط اللبن ونفضل نضرب لحد مايتجانس مع بعضه.‏
نحط على الدقيق البيكنج بودر والملح ونرش فوقه السمسم وريحة الكحك‏.‏
‏ نصب خليط اللبن بالتدريج فوق خليط الدقيق ونعجن
لحد مانعمل عجينة يمكن تشكيلها ‏
‏‏ نقطع العجينة كور متساوية
ونحشى بقطعة صغيرة من عين الجمل و الملبن‏(‏ بحجم البندقة الصغيرة‏)
ننقش الكحك بالطريقة المعتادة
‏نسخن الفرن ونرص الكعك في الصاجات بس تسيبى مسافة بين كل واحدة

نخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى لونه ذهبى فاتح
نرفعه من الفرن وبحرص نشيله من الصاج ويترك حتي يبرد‏.‏
‏‏ ويرش بالسكر البودرة عند التقديم
وبالهنا والشفا

طريقه الكحك بالخميره ودى طريقه امى وطريقتى وبيطلع هايل

انا بعمل فى العيد 5 كيلو بعد الهدايا بيفضل عندى الباقى شهور وبيفضل زى مهوا
فان كنتى حتخزنيه اقدحى السمن كويس
المقادير
كيلو دقيق و 3كوب سمن و3ملاعق كبيره سمسم قطعة خميرة فى حجم عين الجمل او ملعقة خميره فوريه كوب ماء دافىء
ذرة ملح ملعقة ريحة كحك
ملعقه صغيره سكر للخميره
الطريقه
نحط الدقيق فى طبق العجين + ذرة الملح +ريحة الكحك ورشى السمسم قلبيهم كويس واعملى حفره فى الدقيق وحطى عليه2كوب من السمن المقدوح وهو سخن وخلى الكوب الى فاضل للاخر وقلبى بملعقه خشب لحد ماتقدرى تحطى ايدك وبسيه (اعجنيه) جيدا لحد ماتحسى بنعوميته تكونى عملتى الخمير فى ربع كوب ماء دافىء وبعد ماتخمر حطيها على العجينه ولمى العجينه وحطى باقى كوب الماء الدافىء على العجينه ولمى العجينه بايديك ثم ضعى باقى السمن وانتى بتلميها واتركى العجينه ربع ساعة ترتاح وغطيها كويس وبعد كده وهى متغطيه خدى منها جزء جزء وشكليها فى الصوانى ثم اتركيها تخمر مدة ساعتين مع تغطيتها وتخبز فى فرن متوسط الحراره يكون سابق التسخين جيدا وبعد ان يصبح لونه ذهبى رصيها فى علبه وحطى السكر عند اللزوم
انا اسفه الطريقه طويله بس النتيجه هايله يارب تجربوها وتعجبكم

طريقه الكحك للشيف حسن وبصراحه الراجل ده حاجته بتطلع مظبوطه

ايه اللي محتاجينه عشان كعك العيد مع الشيف حسن اقول لكم انا
كيلو دقيق مخبوزات
50 جم دقيق سمولينا عشان يعمل جرشه للكعك بمثابة ربع كوبايه
5 جم ملح ، 5جم ريحة كعك ، 10 جم سكر، باكو بيكنج بودر
نصف كيلو سمن باردة بدرجة حرارة المطبخ
كوباية لبن كبيرة

الطريقه ياتري ازاي:

نجيب الدقيق ونضعه في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر ونخلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارده خلوا باااااااااااااااااالكم ونشغل العجان ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تتقل ثم نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح واصبحت متجانسة مع بعضها ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة بمثابة 10 سم عشان تعرف تدخل الفم بسهولة وبعد ما نكورها نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليها ونضعها في صينية ثم نشكلها بالبصمة وهي عبارة عن شكل وردة بتتباع عند اي واحد خاص بادوات الحلويات بس ده بدون استخدام المناقيش ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة ثم ندخله الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة ثم نرشه بالسكر البودر بعد ما يخرج وبالهنا والشفا

كحك العيد المضبوط

المقادير
1 كيلو دقيق -نصف كيلو سمن (بلدى او سمن صفراء من نوع فاخر)- 2 ملعقه شاى خميرة فوريه - نصف ملعقه صغيرة سكر -ملعقه طعام سمسم(محمص نصف تحميص) - ذرة ملح -1 كوب ماء دافىء للعجن (فقط)- ملعقه طعام روح الكحك او روح الورد
مكسرات حسب الرغبه

الطريقه

ننخل الدقيق مرتين ومعه ذرة ملح
نضعه فى وعاء ويفضل ان يكون بايركس
نعمل حفرة فى وسط الدقيق ونضع فيها السمسم

نضع السمن فى وعاء نظيف على النار ونقدحها
بعد ان يقدح السمن جيدا
نصب السمن فى الحفرة وسط الدقيق ونبدا نقلب عليها الدقيق من كل جانب بملعقه خشبيه(حتى لا تسود العجينه ) حتى يختلط الدقيق بالسمن ويتشربه جيدا
طبعا حطينا السمسم نصف تحميص لانه هايكمل تحميصه لما نصب عليه السمن المقدوح

نتاكد ان الدقيق تشرب كل السمن جيدا

نترك الخليط يبرد تماما
ودى خطوة مهمه جدا لانجاح الكحك

نذوب الخميرة فى ربع كوب ماء(من الكوب اللى فى المقادير) + نصف ملعقه السكر ونتركها تخمر الى ان يتضاعف حجمها

بعد ما العجينه تبرد تماما نبدا فى خطوة مهمه جدا للحصول على القوام المطلوب للكحك
التبسيس
التبسيس يعنى دعك العجينه على اليد
ازاى
هاناخد جزء جزء من العجينه ندعكه على باطن الكف ونكرر العمليه فى العجينه كلها عدة مرات( وخليكى صبورة شويه)لان النتيجه تستحق .....
الخطوة دى مهمه جدا فى زيادة تشرب وتداخل السمن داخل الدقيق ومهمه ايضا ليظهر قوام الكعك فى النهايه مضبوط


خلصنا تبسيس
نبدا نعجن
نضيف الخميرة وروح الكحك او الورد وثلاث ارباع كميه الماء ونعجن
العجن بيكون له طريقه
يعنى مش زى ما بنعجن المعجنات لا
نبدا ناخد من اطراف العجينه ونقلبه على الداخل ونضغط بكف اليد وهى مكورة (تكورى كف يدك يعنى)
وهكذا من كل جوانب العجينه
هانلاقى العجينه بدات تتلم معانا وتتجانس ولونها يبقى فاتح وناعمه
نضيف الماء قليلا قليلا حسب نوع الدقيق ونكمل عجن الى ان تتكون معك عجينه ناعمه لا تلتصق باليد او الاناء ومتجانسه القوام ولونها فاتح
لكن لا تزودى ابدا عن كوب واحد من الماء الدافىء
والا .......الكحك هايطلع نااااااشف زى القرص(انا قلت اهه)


نغطى العجينه ونتركها تخمر لمدة ساعه

الحشو
فى 3 حشوات
1 - الملبن
ملبن + ملعقتين طعام زبدة + سمسم محمص + نصف ملعقه شاى روح الورد او فصين مستكه مطحونين مع ربع ملعقه سكر (حسب النكهه المفضله عندك)
يعجن الملبن بالمكونات السابقه ويشكل على شكل كرات صغيرة بحجم مناسب للحشو


2- العجميه
ملعقه طعام دقيق -ملعقه طعام سمن -كوب عسل نحل - ملعقه طعام سمسم -ماء ورد او مستكه مطحونه للنكهه( حسب الذوق)

نسخن السمن على النار ونقلب فيها الدقيق بحيث لا يتغير لونه(زى ما بنعمل للبشاميل)ونضع معه السمسم يتحمص
بدون ماياخد لون
نضيف العسل ونبدا نقلب على النار حتى لا يكون تكتلات
نقلب الى ان يتقل قوامه قليلا على النار
ننزله على النار ونضيف روح الورد او المستكه المطحونه
يشكل كرات صغيرة مناسبه للحشو

3- العجوة
تفصص العجوة وتفرم ويضاف لها ملعقتين طعاه زبدة + نصف ملعقه صغيرة قرفه + سمسم محمص
تعجن مع بعضها
تشكرات مناسبه للحشو


بعد ماخمرت العجينه
نبدا ناخد منها قطعه بحجم البيضه مثلا او اقل قليلا
ننعمها باليد ونفردها على الكف
نضع فيها الحشوالمطلوب والمكسرات ونقفل العجينه
نكور القطعه بين الكفين مرة اخرى ونحرص ان يكون قفل العجينه لتححت
ننقش الكحكه بالمنقاش بطريقه مرتبه
نضعه فى صوانى الخبز على مسافات متباعدة ونتركه يخمرنصف ساعه او اقل حسب حرارة الجو

يخبز فى فرن 200
لمدة 25 دقيقه او اكثر على حسب حجم الوحدات
الى ان ينضج

اتركيه يبرد
عند التقديم يرش عليه سكر بودرة

ملاحظات مهمه لنجاح الكحك:

1-قومى بدعك العجينة بطريقة جيدة حتى تحصلى على كعك ناعم ولا تقومى أبداا بتزويد العجينة بالماء لان كثرة الماء
تفقد الكح ليونته وليس العكس
2-قومى بوضع السمسم أبيضا لانه يتم تحميصه حينما تضعى فوقه السمن المقدوح
3-لكل كوب من الدقيق نستخدم من كوب إلى كوب ونصف ماء
حسب نوع الدقيق
4-تستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 أكواب من الدقيق
5-الدقيق السليم تعرفوه عندما تعجنوا العجين تجدوه لم يلتصق بأيديكم مهما تعجنوا تجدوا العجينة لم تلتصق





lgt ahlg gpg,dhj hgud] lk sd]hj lwv< ;u; fH;ev 'vdrm < hgfs;,dj fhk,hui khulm dhyvdfm lgt ;hlg gpg,dhj hgud] hgfdjd t,v hgadt psk hg;p; ,hgfs;,j fs;,dj hgud] fs;,dj hgkah]v pg,dhj hgud] pg,dhj hgud] hgadt psk pg,dhj hgud] fhgw,v 'vdrm ulg hgfdjdt,v 'vdrm ulg hgyvdfm 'vdrm ulg ;p; hgud] 'vdrm ulg ;u; hgud] ;p; hgud] ;u; hgadt psk ;u; hgud]

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 02:36 AM   #2
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
ثانيا بسكوت العيد بكل انواعه

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

بسكوت النشادر بالماكينه

اولا كيلو دقيق يكون نوع كويس -خمس بيضات -2كوب سكر مطحون -كوب وربع سمنه -فانيليا -كوب صغير جوز هند ناعم -نصف كوب لبن نصف كوب زيت -ملعقة نشادر صغيره مليانه
الطريقه:-
تضربى السمن مع السكر لحد ماتبقى العجينه مثل الكريمه

بعد كده تحطى البيض والفانيليا -وتضربى جامد وتحطى جوز الهند جوز الهند

و تضيفى الدقيق وبعد كده النشادر

و تقلبى العجينه مع اضافة اللبن حتى تتكون لديك عجينه ملساء شيلى ايديكى من العجين بالزيت

وتحطى فى ماكينه البسكوت وترصى فى الصاج وتدخليه الفرن وبالف هنا

بسكوت النشادر للشيف حسن

المقادير:
500 جم زبدة
200 جم سكر
100 جم لبن
20 جم نشادر
5 جم فانيليا
750جم دقيق
3 بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر
الطريقة:
1- نخلط السكر والزبدة والنشادر والدقيق مع بعض وفي العجانة وتخفق خفقا جيدا
2- نضيف البيض بيضة ببيضة مش التلاتةمرة واحده والعجانة شغالة
3-نضيف الفانيليا
4- نضبف اللبن سرسوب رفيع جدا واعجن في العجانة
5- نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن
6- نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت بيبقي شكل المشط كده
7- اتاكدنا ان العجينة بقت طرية جدا ناخد جزء منها ونحطه في القرطاس ونخرج البسكويت عندنا في الصينية
8- نظبط الفرن علي درجةحرارة 120 مئوية وندخل الصينية لمدة 20 دقيقة وتخرج وبالهنا والشفا
ملحــــــــــــــــــــوظة: اخواتى اللى هيستخدموا الميكنة بتاعة البسكويت يزودوا الدقيق بدل 750 جم يبقي كيلو دقيق علشان العجينة تطلع متماسكة وجامدة شوية


بسكويت جوز الهند

2 كوب دقيق
3/4 كوب سمن
3/4 كوب جوز هند ناعم
1 بيضة + صفار بيضة
1/2 كوب سكر
معلقة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة حليب
زرة ملح – فانيليا


الطريقة :

يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض
يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح
يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز
الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة


بسكوت عين الجمل

كوب سمنة
1 ونص كوب دقيق
1/2 كوب سكر بودرة
3 بيضات
فانيليا – بيكنج بودر
عين جمل مجروش


الطريقة:

نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس قوىيضاف البيكنج بودر للدقيق
ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة وتوضع فى الصينية
وتخبز فى فرن متوسط الحرارة


بسكوت البندق

2 ونص كوب سمنة
2 كوب سكر بودرة
6 كوب دقيق
1 زلال بيضة
بيكنج بودر

الطريقة

نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
ثم نضرب بياض البيض جيدا ويضاف للسمن
يضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة ويدهن الوش بالبيض وترش بالبندق المجروش ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة


بسكويت اللوز

بياض 2 بيضة
1/2 فنجان كورن فلور
1/2 فنجان سكر
3 معالق لوز مطحون
1/4 معلقة خل

الطريقة

اضرب بياض البيض جيدا ثم اضع السكر و يضرب جيداجدا
ثم يضاف الكورن فلور ثم معلقة الخل ويضرب جيدا
ثم يضاف اللوز المطحون وتشكل العجينة على هيئة اصابع
يدهن الوش بصفار بيض وتدحرج على شرائح اللوز
وتخبز فى فرن متوسط الحرارة لحد مايستوى ويحمر اللوز


بسكوت لوز بالسميد

المقادير:

3 أكواب دقيق
كوب سميد ناعم
رشة ملح
كوب زبدة
، 8 ملاعق كبيرة سكر ناعم،
بيضة
ربع كوب لوز مقشر.


الطريقة

انخلي الدقيق والسميد والملح وضعيه في طبق غويط
ثم أضيفي الزبدة والسكر واعجني جيدا
ثم أضيفي البيضة وكملى العجن
افردي العجينة وقطعيها إلى دوائر صغيرة ورشي عليها اللوز
ثم صفيها في صينية مدهونة بالزبدة وأدخليها فرن متوسط الحرارة
لمدة نص ساعة تقريبا


بسكويت البرتقال

المقادير

1 و 3/4 كوب دقيق
3/4 كوب سكر بودره
ملعقة كبيرة بشر برتقال
1/3 كوب سمن
2 بيضه
عصير برتقال للعجن
ملعقة سكر سنترفيش للوجه
بياض بيضه لدهان الوجه


الطريقة:

1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا
3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمن
والسكر مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر
5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض
وترش بالسكر وتدخل الفرن


بسكويت القرفة

كيلو دقيق
2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
نص كيلو زبده
ربع كيلو سكر
2بيضه
1 ملعقه كبيره قرفه

الطريقة

في طبق غويط نضع
الدقيق والقرفه والبيكنج بودر والسكر ونقلبهم مع بعض
ثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع
حتي تختلط جميع المكونات مع بعضها
نعجن بالبيض المضروب فقط حتي تتكون عجينه
يسهل فردها علي الرخامه
نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب ..
ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمن
أو زيت الذره
نخبزها في فرن متوسط الحراره .
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 02:45 AM   #3
ام وافى
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Feb 2012
المشاركات: 15,675
المواضيع: 3196
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
مجهود هايل واسلوب رائع يابيبو تسلم الايادى وكل سنة وانتى طيبة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
ام وافى غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 02:45 AM   #4
ام وافى
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Feb 2012
المشاركات: 15,675
المواضيع: 3196
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
مجهود هايل واسلوب رائع يابيبو تسلم الايادى وكل سنة وانتى طيبة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
ام وافى غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 09:29 PM   #5
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام وافى مشاهدة المشاركة
مجهود هايل واسلوب رائع يابيبو تسلم الايادى وكل سنة وانتى طيبة
تسلميلى ياوزه ربنا مايحرمنى منك يارب
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 10:09 PM   #6
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
ندخل بقى على حبيب قلبى

البيتيفور

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نجيب 3/4 كيلو زبدة لينة وربع كيلو سكر بودرة و3 بيض و1 كيلو دقيق و1/4 ملعقة صغيرة فانيليا و 1/2 ملعقة صغيرة بيكينج باودر و 3 ملعقة كبيرة كاكاو لتلوين العجين و مكسرات للتزيين و شيكولاتة خام سائلة على حمام ماء للتزيين

ندخل عالطريقه
نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتبيض، بعدها نحط السكر البودرة والبيض و الفانيليا ونضربهم كويس اوى.

وبعد كده نجط الدقيق والبيكنج باودر بالتدريج الدقيق


لحد ماتدخل كل المواد مع بعض وتُشكل على هيئة كرة

ممكن كمية الدقيق تقل او تذيد قليلا حسب العجينة ونوع الدقيق

وتُترك لترتاح حوالى نصف ساعة في الثلاجة .

- يُقسم العجين إلى جزئين، يُعجن جزء ببودرة الكاكاو و يُترك الآخر كما هو.

- يُشكل العجين باستخدام إما كيس حلواني أو بواسطة ماكينة

البتي فور الخاصة و يُشكل بأشكال مختلفة

و يُزيَن بوضع حبة لمكسرات في وسطه.

- ترص في صاج مدهون وتخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية

لمدة 20- 25 دقيقة.

- يُترك ليبرد و يُزين حسب الرغبة .


ارجو ان تلتزموا بالمقادير ولكن الدقيق قابل للزيادة او النقصان

صدقونى هذة المقادير وبعض هذه الاشكال بالضبط

والتزين ليس صعب ابدا وانت بتزينى بيظهر لك فكرة جديدة مبتكرة من عندك

للتزيين انا منفذة الطريقة دى امبارح وطلع البيتى فور رائع زى ما انتم هتعملوه


طريقة عمل البيتي فور الشيف حسن

المقادير: 500 جرام زبدة 500 جرام سكر بودرة 1250 جرام دقيق ملعقة صغيرة فانيليا عدد 8 بياض بيض مقدار ملح
التحضير: 1-تخفق الزبدة البارده الى ان تبيض وتصبح كالكريمه
ثم نضيف السكر ونستمر بالخفق وستصبح أكثر كريمية
2-ثم ننزل ببياض البيض على شكل سرسوب زى المايونيز كده مع الخفق المستمر وهتلاقى العجينه نفشت كده وبان عليها انها ناجحه وبقت بيضاء جدا
3-ثم ننزل بالفانيليا ونستمر فى الخفق وننزل بالدقيق المضاف له ذرة ملح مره واحده ونخفقه خفقه واحده بس
4-ونلم العجينه وهتكون ملزقه جدا ومش ماسكه نفسها هى لازم تبقى كده ما تقلقيش خالص بي انتى سيبيها تريح فى الثلاجه نص ساعه وطلعيها هتلاقيها جمدت
5-وابدأى شكلى البيتي فور
انا نقصت 100 جرام من الدقيق وقسمت العجينه دى ثلاث اقسام أول قسم اضفت له 33 جرام دقيق ابيض عادى وده البيتى فور الأبيض
وثانى جزء أضفت له 33 جرام من الكاكاو وده بقى الللى بالشيكولاته
وثالث جزء أضفت له 60 جرام من جوز الهند وده بقى بسكوت جوزهند رائع
تدخل فرن ساخن علي درجة حرارة 150 لمدة 12 دقيقة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 10:40 PM   #7
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
ندخل على الغريبه

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


المقادير:
1/2ك دقيق
1/4ك سمنةباردة
120جم سكربودرة
1بياض بيضة
ذرةفانيليا

الطريقة:
لعمل الغريبة نخفق السمنة الباردة + السكر حتى تصير كريمة وهشة
نضيف البياض بيضة و الفانيليا مع الخفق
نضيف الدقيق ثم نريح الغريبة 10 دقائق ثم نشكل الغريبة كرات صغيرة
نبصم بعض الغريبة بشوكة متعاصة كاكاو وبعضها نغرص فيها فستقة او لوزة او كرزمجفف
نسوي الغريبة فى فرن 120-140درجةحتى تستوى وتبقى بيضاء.

وتقدم الغريبة وبالهنا والشفا

طريقة عمل الغريبه للشيف حسن

المقادير: 250 جم سكر بودره +500جم سمن بدرجة حرارة التلاجه +750جم دقيق +2 ابيض بيض
او بطريقة اخرى بالاكواب

1كوب سكر بودره +2كوب سمن بدرجة حرارة التلاجة +3كوب دقيق +2 ابيض بيض +نصف ماعقه صغيره فانليا + فستق للتزيين

الطريقه : نضع السمن والسكر مع بعض فى الميكسر ليخلطو مع بعض ولابد من ان يخلطو كويس الى ان تصبح هشه مثل الكريمه (ولو ماعنديش الماكينة بايدى واستخدم ملعقه بلاستيك او خشب الى ان تصبح كريمى ايضا بس ربنا معكم)الى ان يتضاعف الحجم ثم اضع الدقيق واشغل الماكينه الى ان تلم العجينه (إذا لمت لوحدها بدون اضافة ابيض بيض كويس ولا داعى للاضافة ابيض البيض) اما إذا لم تلم اضع ابيض بيض وعليه الفانليا واعجن الى ان تلم ثم اضعها فى الثلاجة لمدة نصف ساعه وقبل التشكيل لابد ان اخدمها كويس بالايدى ثم ابدأ فى التشكيل
ممكن ان اعملها على شكل هلال واضع الفستق عاى الطرفين او ممكن ان اعملها على الشكل العادى المكور ثم ارصها فى الصوانى وتدخل الفرن على درجة حراره 150 يعنى على نار هادئه جدا مدة 10 او15 دقيقه


طريقة عمل الغريبة بالفستق

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

مقادير تحضير الغريْبة بالفستق :

مكوّنات العجينة :
• 2 أكواب أو 420 غ من السمن ٬ المُذوّب .
• 2 أكواب أو 280 غ من السكر البودرة .
• 4 أكواب أو 560 غ من الدقيق العادي .
• 2 أكواب أو 300 غ من الفستق ٬ المفروم فرماً خشناً .



مكوّنات الحشوة :
• 3 أكواب أو 450 غ من الفستق ٬ المطحون .
• علبة أو 397 غ من حليب نستله المكثف المحلى .
• ملعقة صغيرة من ماء الزهر .


طريقة تحضير الغريْبة بالفستق من نستله :
يُخلط السمن والسكر البودرة في وعاء حتى يمتزجا جيّداً ، يُضاف الدقيق وتُمزج كافة المكونات جيّداً لتشكّل عجينة لاصقة .
توضع في البراد حتى تجمد قليلاً .
طريقة تحضير الحشوة :
يُخلط الفستق المطحون مع حليب نستله المكثف المحلى وماء الزهر حتى تمتزج كافّة المكوّنات جيّداً ، يُغطّى مزيج الحشوة ويُترك في البراد حتى يجمد كفاية ، ثمّ يُقسّم إلى كرات صغيرة .
تقُسّم العجينة أيضاً إلى كرات صغيرة وتُحشى بكرات الحشوة .
تُغلّف كرات العجين المحشيّة بالفستق المفروم ، ثمّ توضع في قوالب الفطائر وتُرصّ برقّة .
تُخبز في فرن محمّى على حرارة 125 درجة مئوية لمدة تتراوح بين 12 و15 دقيقة أو حتى تصبح جافّة .
وبالصحة والعافية
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 11:14 PM   #8
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
طريقة عمل الترمس البلدى (المر) والترمس الحلو (السريع)

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الترمس البلدى

ننقعه فى المية لمدة 12 ساعة بعد ما نغسله جيداً وبعدين نغير ماء النقع ونغليه على النار لحد ما تلاقى القشرة قربت تستوى حوالى ربع ساعه
و نقوم بتغيير الماء عليه عدة مرات فى اليوم لمدة أسبوع كامل لحد ما تروح منه المرارة - عشان الترمس البلدى بيبقى مر

وبعد كدة نقوم بتمليحه وحفظه فى علبة بلاستيك او زجاج
داخل الثلاجة

الترمس المستـــــــــــورد

هذا الترمس عادةً ما يكون ترمس سريع فى عمله -


طريقتة سهلة جدا
ننقعه12 ساعه بعد الغسل كويس اوى
وبعدين نغليه لحد ما القشرة تستوى حوالى ربع ساعه
وبعدين نقوم بتصفية الماء عنه وتملحيه
وبعد 4 ساعات أو يوم يقدم للأكل
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-04-2012, 11:27 PM   #9
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: تجربه المطبخ

     
 
تحميص الفول السودانى

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


حنحتاج
كيلو فول سوداني او اي نوع مكسرات
2 ملاعق ملح
فنجان ماء
حبه دقيق صغيرين خالص
صنيه كبيره او وعاء من زجاج


الطريقه

نحط الفول و باقي المقادير ونحرك جيدا على فكره ممكن التحميص في الميكرويف او في الفرن نحط الفول داخل الصنيه ونحطه في الفرن وكل 10 دقائق نقلب بعد حوالي ربع ساعه دوقي حبه لو كانت مقرمشه تبقى اتحمصت او حاولي تقشير حبه لو اتقشرت بسرعه تبقى خلاص استوت ومن الممكن ان توكل يترك حتى يبرد ومن ثم يوضع في علبه وصحه وهنا على قلوبكم
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 08-05-2012, 02:04 AM   #10
داليا مودي
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Mar 2010
المشاركات: 72,166
المواضيع: 12372
افتراضي رد: ملف شامل لحلويات العيد من سيدات مصر, كعك العيد بأكثر من طريقة , البسكويت بانواعه , ناعمة ياغريبة العيد

     
 
ايه الجمال ده كله
تسلم ايدك يابيبو
وكل سنة وانتى طيبة ياحبي
وكل سنة وكل سيدات مصر بخير
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
داليا مودي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع cats eyes مشاركات 24 المشاهدات 29999  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
ملف كامل لحلويات العيد, البيتي فور, الشيف حسن, الكحك والبسكوت, بسكويت العيد, بسكويت النشادر, حلويات العيد, حلويات العيد الشيف حسن, حلويات العيد بالصور, طريقة عمل البيتيفور, طريقة عمل الغريبة, طريقة عمل كحك العيد, طريقة عمل كعك العيد, كحك العيد, كعك الشيف حسن, كعك العيد

مواضيع ذات صله الحلويات


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه للموضوع: ملف شامل لحلويات العيد من سيدات مصر, كعك العيد بأكثر من طريقة , البسكويت بانواعه , ناعمة ياغريبة العيد
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ملف كامل لبدائل المطبخ - بدائل مكونات المطبخ الغير متوفرة داليا مودي وصفات المطبخ 11 03-05-2012 06:04 PM
نصائح لراحتك في المطبخ , المطبخ المريح داليا مودي وصفات المطبخ 5 03-05-2012 05:41 PM
تجربه مهمه فراشة سيدات مصر الفكاهة والمسابقات 5 03-02-2012 10:54 AM
زيت الحية رهيب وعن تجربه *ام مشمش* ميك اب و تسريحات 6 04-26-2011 10:19 PM
عن تجربه ام يوسف ويونس الاشغال اليدوية - التدبير المنزلي 20 03-24-2011 02:32 AM

العاب تلبيسالعاب تنظيف البشرة العاب تنظيف البشرة

سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش مكياج عرايس اكسسورات انتريهات وصفات طبخ
RSS RSS 2.0 XML MAP HTML

فيس بوك


الساعة الآن 12:19 AM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
This Forum used Arshfny Mod by islam servant
أضف اعجاب لسيدات مصر