شبكة سيدات مصر | تحيا مصر

العودة  
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم ابتسامات سيدات مصر التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

اطباق رئيسية مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات لموضيع المطبخ , طبخ مصري, تعليم طبخ , كتب طبخ , اكلات شعبية , مأكولات شعبية , اكلات مع القيمة الغذائية , اكلات مرضى السكر و الضغط , وصفات , أطباق رئيسية , مقبلات سلطه شوربه سلطات معجنات اطباق شعبيه اطباق عالميه اطباق رمضانيه اطباق الحميه وجبات اطفال اكلات سريعة في دقائق , تحميل كتب طبخ , اكلات شهي, اكلات صينية عراقية شامية لبنانية اردنية , اكلات سريعة فلسطينية , اكلات لذيذة رمضانية , اكلات ايطالية , اكلات سورية , اكلات سهلة , اكلات خليجية المطبخ الهندي ,المطبخ السعودي الشامي المغربي الليبي الكويتي الاماراتي البحريني العماني القطري المطبخ الايطالي المطبخ الفرنسي المطبخ اليوناني المطبخ المصري المطبخ العربي سمك ــ أكلات بحرية


عايزة اكلات سهلة

كل عام وانتم بخير ممكن يا جماعة تعرفونى شوية اكلات تكون سهلة انا خيبة فى الاكل شوية وعايزة بكرة اعمل اكلة مميزة شوية انا عندى لحمة مفرومة ولحمة عادية وكمان

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع رورو22 مشاركات 21 المشاهدات 9570  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-25-2012, 02:27 PM   #1
رورو22
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Feb 2011
المشاركات: 205
المواضيع: 42
عايزة اكلات سهلة

     
 

كل عام وانتم بخير ممكن يا جماعة تعرفونى شوية اكلات تكون سهلة انا خيبة فى الاكل شوية وعايزة بكرة اعمل اكلة مميزة شوية انا عندى لحمة مفرومة ولحمة عادية وكمان بطة ولو سمحتم حد يقولى طريقة السمبوسة بالتفصيل الممل:aaa6:


uhd.m h;ghj sigm

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
رورو22 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 02:39 PM   #2
داليا مودي
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Mar 2010
المشاركات: 72,166
المواضيع: 12372
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
بس كده يارورو
انتى تؤمري ياقمر حالا هجيبلك احلى شيف عندنا تظبطك تظبيطة تمام ان شاء الله
بس هنقل الموضوع في مكانه المناسب
المطبخ الرمضاني ياحبي
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
داليا مودي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 03:01 PM   #3
رورو22
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Feb 2011
المشاركات: 205
المواضيع: 42
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة داليا مودي مشاهدة المشاركة
بس كده يارورو
انتى تؤمري ياقمر حالا هجيبلك احلى شيف عندنا تظبطك تظبيطة تمام ان شاء الله
بس هنقل الموضوع في مكانه المناسب
المطبخ الرمضاني ياحبي
انا مستنبة يا داليا وشكرا على ردك بس يا ريت ما تتأخريش
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
رورو22 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 03:47 PM   #4
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
اهلاااااااااااااا وسهلاا ازيك ياقمر نورتينا ياحبيبه قلبى
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 03:48 PM   #5
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
انا اختك هبه وهجيبلك حالا كل اللى انتى طلبتيه
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 04:38 PM   #6
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
بصى ياقمر اولا اللحمه المفرومه هجيبلك كذا اكله وانتى اختارى الاسهل والمقادير الموجوده عندك

صينية البطاطس باللحم المفروم با الصور خطوه بخطوه



المقادير..


3 حبات بطاطس مسلوقة * بيضة *


1-2 ملعقة دقيق أبيض * 4/1 كوب بقسماط *


ملح * م ش كمون * م ش كركم


الحشو...


لحم مفروم مطبوخ ومعد بطريقتك ..



الطريقة..



نقشر البطاطس ونهرسها مع المقادير السابقة جيدا ...

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقسمها قسمين وتفرد في صينية متوسطة


نضع اللحم ويساوي بالملعقة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



ثم نضيف الطبقة الثانية من البطاطس


ونفردها بالملعقة و يساوى سطحها باليد

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



الخلطة الأخيرة ..


3 ملاعق مايونيز * بيضة *


4 ملاعق جبن سائل * تخلط في خلاط الكأس الصغير


ثم تصب على الوجه

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



ندخلها الفرن من تحت 10 دقائق


ثم من الأعلى حتى يحمر سطحها وتتماسك


تقطع وتقدم ...وبالعافية

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

طريقة عمل بطاطس باللحم المفروم والخضروات با الصور


المقادير:





بطاطس مقطعة
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة



ملعقة دقيق



3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم


لحم مفروم



http://www.egyptladies.net/up/uploads/7df8b245391.jpeg


الطريقة:



توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا


سخنى الزبدة على النار


أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
http://www.egyptladies.net/up/uploads/7df8b245392.jpeg



النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..





ثم أضيفى اللحم المفروم


عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة

http://www.egyptladies.net/up/uploads/7df8b245393.jpeg


أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
http://www.egyptladies.net/up/uploads/7df8b245394.jpeg




أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما


أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة





احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها

.http://www.egyptladies.net/up/uploads/08fd5bce385.jpeg



ثم البطاطس المهروسة


قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا
http://www.egyptladies.net/up/uploads/08fd5bce386.jpeg



دى طريقه للحمه
http://www.egyptladies.net/vb/forum3...d.php?t=199643

ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه





وهذه الشكل النهائي للصينية
http://www.egyptladies.net/up/uploads/08fd5bce387.jpeg





دى طريقه لعمل البط

http://www.egyptladies.net/vb/forum3...d.php?t=199758
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 04:41 PM   #7
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 

][ محشي البط ][

اغسل البطة من برى ومن جوى ثم تدعك من برى وجوى بملح وخل وكمون وليمون ( املاها مع كل مكان )
واتركها ربع ساعة وكل ما طولت أفضل

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الحشوة : مكرونة مسلوقة غير مهروسة
تجهيز بصل مقطع صغير ويكشن له مع زيت ويضاف له التوابل مع الملح
غسل المكسرات ( كاجو / لوز / صنوبر )
إذا تحبين تكون الحشوة حلوة اضيفي زبيب
تضاف المكسرات على الزيت ولا يكون ناشف عشان تتحمر المكسرات صح

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

وتترك حتى تتحمر المكسرات ويضاف شوي كركم عشان يغير لونها

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

تصفى المكرونة ثم تضاف للحشوة حتى يتحول لونها للأصفر
ثم بقدونس + كزبرة + شبت ( مفرومة ) تضاف آخر شي على الحشوة ( آخر شي عشان ما تذبل )

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نغسل البطة من برى وجوى غسل تمام .. وأن حبيتي تدعكينها بليمون مرة ثانية وإلا مو ضروري

ثم تحشينها الحشوة وتقفلينها إما خياطة وإلا بأعواد أسنان

وعلى حسب الرغبة الإعداد .. أنا بالنسبة لي سلقتها قبل بماء معاه قرفة + ورق غار + هيل ( وكلها غير مطحونة )

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

وبعدين طلعيها شوي شوي عشان ما تتمزق الجلدة وأخذي من مرقها واضيف له كركم ثم ادهنيها فيه كلها ..
وحطيها بصينية الفرن تتحمر

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

والتقديم إما تقدمينها بصينية الفرن ، أو تحطينها بصحن تقديم وتزينينها ..

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


ملاحظة : الطريقة تصلح لمحشي الحمام والدجاج ..

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 04:42 PM   #8
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
صينيه المكرونه باللحم بالصور


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
نحتاج الآتي :



طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام مثل اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة






اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل
نصفيها ونشطفها بماء جاري


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون

ونقلب لحد ما ياخد اللون البني

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
لحد ما قوامها يتخن

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

في الوقت هذانبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك
وطبعا ما ننسى ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط
الناعم عشان تطلع بسهوله


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي
كل واحده باللحمه
نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

لا تبقون حاجه فاضيه علمود هايأثر علي الشكل النهائي

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة






في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش
بعد ما نرش الجبنه علي الوش

ندخلها الفرن اللي بنكون مسخنينهم


نسيبها حوالي 10 او 15 دقيقه لح ما الجبنه تسيح و وشها يحمر

نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها


شكلها من فوق


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 04:43 PM   #9
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
طريقة عمل البط المشوى فى الفرن

نغسل البطة ونظفها ونملحها بالملح وملح البصل ونتركها ليله كأمله بالثلاجة او على الأقل ساعتين يعني ملحيها كويس من برا ومن جوا وثاني يوم تغسلها ونجففها بورق المطبخ و نرش كميه قليله من الملح والفلفل الأسود من جوا ومن برا وبعدين نعمل شقوق صغيره في مناطق مختلفة من الجلد

بشوكة الطعام حتى يخرج الدهن منها خلال عملية الشوي


وتحشيها بصل وجزر وكرفس مقطع مكعبات كبيره


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
واني دهنتها بالقليل من زيت و رشيتها ببهارات شوي او اي

بهارات تعجبكم ونغلق ألفتحه بأعواد خشبية صغيره وتدهنيها

بصوص البرتقال هو إلي يعطيها لون ذهبي جميل ومميز


وتحضريها بالصينية بحيث نضعها على شبكة الصينية


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة
نحمي الفرن على درجة حرارة 500 فهرنهايت
وندخلها الفرن لمدة 20 دقيقه وبعدين نزل الحراره إلى 350

ونخليها ساعة ونصف او لحد الاستواء يعني تعتمد على حجم البطة

وهذا شكلها لمن تستوي


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة بالهنا والشفا
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 07-25-2012, 04:45 PM   #10
cats eyes
Senior Member
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 13,873
المواضيع: 2506
افتراضي رد: عايزة اكلات سهلة

     
 
لحم بالفرن بخلطة روعه مع رز بخلطة أروع وأكيد بالصور




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة

المقادير :


كيلولحم بعظم / بصل مقطع جوانح /3 بطاطس مقطعة مكعبات / رأس ثوم مقطع شرائح / بازلاء مجمدة


صلصة / ملح / قرفة / كمون / فلفل أسود / كركم / بهارات لحم / ورق غار / عصير ليمون / خل أبيض


رز بسمتي مغسول ومنقوع / أكياس شوي خاصة بالفرن



الطريقة :




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نضع ملعقتين صلصة وعصير ليمونة وملعقة خل وملح وقرفة وكمون وفلفل أسود وبهارات لحم وكركم



وورق غار وشرائح الثوم في **دية و نخلطهم مع بعض زين ثم نضيف قطع اللحم ونحركهم في التتبيلة



ثم توضع في كيس الشوي ونربطه وتوضع في صينية وتدخل الفرن ( ممكن نتبل اللحم من الليل أو قبل الطبخ بساعتين) تاخذ لها ساعة ونص إلى ساعتين في الفرن




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة




نحمر شرائح البصل في الزيت حتى يحمر نضع في الخمس دقائق الأخير كاس بازيلاء مغسول ومشخول من الماء



ويشوح مع البصل وبعد مايخلص نتركه جانباً


نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة


نشوح مكعبات البطاطس في بيالة زيت على نار هادية لمدة ربع ساعة مع تغطية الطاوه ونحرك كل خمس دقايق


ثم نطفي النار وتترك مغطاة وتكمل استواء عالحرارة




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



بعد ماتخلص مكعبات البطاطس نضيف عليها خلطة البصل والبازيلاء ونحط ملعقة قرفة وملعقة كركم ونحركهم




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نسوي الرز الأبيض بالطريقة العادية وبعد ماتنشف الموية ويستوي الرز نضيف خلطة البصل والبطاطس على الوجه


ونكتم القدر شوية حتى ياخذ ريحة الخلطة


نرجع لصينية اللحم ونولع الفرن من فوق عشان يتحمر الوجه وبعدها نطفي والأفضل مانطلع الصينية ولانفتح الكيس إلا بعد مرور عشر دقايق




نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة




عند الغرف نشيل الخلطة جانباً ونغرف الرز في الصحن ثم نضع الخلطة على الوجه ونضع اللحم ويكون بهذا الشكل





نقره لعرض الصورة في صفحة مستقلة



التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
cats eyes غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع رورو22 مشاركات 21 المشاهدات 9570  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
اكلات, سهلة, عايزة

مواضيع ذات صله اطباق رئيسية


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه للموضوع: عايزة اكلات سهلة
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
(حصرى)اكلات لبنانيه -صنية الكبه -اكلات رمضانيه دنيا عثمان اطباق رئيسية 7 03-22-2014 10:59 PM
اكلات لبنانيه-يخنة السبانخ باللحم- اكلات رمضانيه دنيا عثمان اطباق رئيسية 5 07-21-2011 11:16 AM
اكلات صينية سهلة ولذيذة نسمة هوا اطباق رئيسية 2 01-24-2011 10:00 PM
اكلات سريعة طبخات سهلة طبخات للطوارئ طريقة عمل اسهل الاكلات اكلات سريعه بنص ساعه سمسمة سليم وصفات المطبخ 3 10-18-2010 05:48 PM
اكلات سريعة -اكلات سريعه -الاكلات السريعة -اكلات سريعة جاهزة تعلمي عابده الرحمن المقبلات والسلطات والشوربة 12 08-31-2010 03:07 PM

العاب تلبيسالعاب تنظيف البشرة العاب تنظيف البشرة

سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش مكياج عرايس اكسسورات انتريهات وصفات طبخ
RSS RSS 2.0 XML MAP HTML

فيس بوك


الساعة الآن 05:56 AM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
This Forum used Arshfny Mod by islam servant
أضف اعجاب لسيدات مصر